Goede ICT-ers zijn wél te vinden

MenzoUncategorized0 Comments

 

  1. Strategisch plan

Is er een plan afgestemd met de organisatie? Hoe wordt de toekomstige behoefte bepaald? Houdt het plan rekening met de randvoorwaarden (kosten, flexibiliteit, plaats, bestaande partners / contracten)? Bevat het plan een optimale balans tussen tijdelijke en vaste medewerkers, tussen interne en externe, tussen on-site en op remote? In hoeverre bevat het plan blinde vlekken, dogma’s of onnodige randvoorwaarden?

  1. Aanbieding

Welke banen heeft u te bieden en hoe aantrekkelijk zijn ze? Dit is een complexe vraag: primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (ten opzichte van de benchmark), carrièremogelijkheden en opleiding, collega’s, de sfeer, de organisatie sociale activiteiten / evenementen, kantoor / werklocatie faciliteiten moeten allemaal worden beschouwd. En – heel belangrijk, maar vaak onderschat – aandacht van het management.

  1. Reputatie

Wat is de reputatie van de organisatie als werkgever? Is dit ooit gemeten? Welke waarden van de organisatie worden gecommuniceerd en gerealiseerd? Hoeveel nieuwe medewerkers worden geïntroduceerd door de werknemers? Wat vertellen de pers en de sociale media over de organisatie?

spin7

  1. Bronnen

In welke steden, landen en werelddelen zoekt en vindt u nieuw tijdelijk en vast personeel? Op welke de arbeidsmarkten concentreer u zich? Welke partners, service providers, outsourcers, lokale en wereldwijde recruiters gebruikt u? Wordt op de juiste plaatsen gezocht of is de blik te beperkt?

  1. Externe acties

Welke maatregelen worden genomen door de organisatie of haar partners om aan de vraag te voldoen? Adverteren? Direct search? Vacature distributie via leveranciers / partners of medewerkers? Recruitment events? In hoeverre wordt actie ondernomen op ‘slimme’ plaatsen en tijdstippen?

  1. Interne processen

Dit is de meest onderschatte dimensie van resourcing. Veel organisaties die het juiste plan, de juiste banen, een goede reputatie hebben en de juiste acties ondernemen, zijn niet in staat zijn om het resultaat te verzilveren als gevolg van trage en inefficiënte interne processen. Wanneer een recruiter een uitstekende kandidaat heeft gevonden en de interne organisatie heeft weken nodig om een beslissing te nemen over een interview, is het risico groot dat de uitstekende kandidaat al afgehaakt is.

Daarom moeten alle relevante processtappen te worden beschouwd: de vraag planning, interne mobiliteit, talentontwikkeling, leegstand vastberadenheid, vacature distributie kanalen, kandidaat evaluatie, kandidaat-selectie, betrokkenheid van vacature-eigenaars, contracten, onboarding, kandidaat en vacature tracking en procesautomatisering.

Wat nu te doen?

Als u de performance van uw organisatie kent volgens deze zes dimensies, kent u de knelpunten en weet u hoe te verbeteren.

Als u de performance van uw organisatie niet kent, neem contact met ons op. In twee weken zullen wij uw resourcing performance scannen. Wij geven dan uitleg over de bevindingen en komen met aanbevelingen hoe de resultaten verbeterd zouden kunnen worden.

Goede ICT-ers zijn te vinden met de juiste aanpak

reputatie-6x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *